fredag 31 december 2010

Vid horisonten skymtar nytt år...

...men det ser inte jag, för jag är lika sjuk som jag varit den senaste tiden och ligger inne likt en patient med akut dialysbehov. Men likt förbannat håller jag fanan högt genom att vara skapligt full och lyssna på hårdrock (mest från 80-tals soundtrack som Bloodsport och Heavenly Kid) . Dock sken ljuset litet när jag fick en T-shirt av lille Johanna med detta fräna tryck!
Kolla på denna video av när sångaren för ett ögonblick hoppar av Molly Hatchet och skriver rockhistoria!

Shazam!

/axl
Här står man på själva nyårets afton i rosa skjorta, multifunktionella byxor, fotriktiga skor och sliter för brödfödan. Men jag har öl av finaste sort på kylning och en välstruken jeansskjorta som väntar på mig inne på lagret så jag deppar inte. Jag låter Glen Campbell sjunga in det nya året med en liveversion av Gentle on my mind. Fruktansvärt gitarrljud men han slår Yngwie på fingrarna när det kommer till shredding.
Gott nytt
/C

onsdag 29 december 2010

Gitarr bortskänkes

Hittade en annons på en gratis gitarr idag. Verkar helt okej faktiskt. Klicka på länken och gör ditt livs affär.

En gratis gura!

/C

Found myself an ad for a free guitar today. Seems allright to me. Click on the link and make the deal of a life time.

tisdag 28 december 2010

rep

Idag skulle vi repat, men pga sjukdom får vi antagligen ta det på torsdag. Vi funderar på att försöka spela in lite demolåtar på musikmaskinen i lokalen. Då kan man höra om låtarna är skit eller inte. Ett mycket bra sätt att göra nya låtar på tycker vi. Sen ska vi ju spela nästa vecka på Pustervik så då måste vi ju repa in oss till det. Det är den 7e januari vi spelar där.

Veckans låt är "Jane" med Jefferson Starship. Bra pipa han har den där Mickey Thomas. Trodde först att det var bruden från airplane som sjöng för att det är så ljust. Det är också mycket bra när gitarrsolot kommer in. Skulle dock kunna vara ett saxofon solo för att maxa det lite mer. Dom skulle också ha hoppat över reggae partiet. Annars en mycket bra låt.
over and out!
/K


Today we should have rehearsed, but due to illness, we probably do that on Thursday instead. We're probably going to record some demo songs. A good way to hear if the songs are crap or not. We are playing next week at Pustervik so we better be well rehearsed by then, 7th of january that is.

This week's song is "Jane" by Jefferson Starship. What a good voice he has that Mickey Thomas. Thought at first that it was the chick from Jefferson airplane that was singing because it's so bright. It is also very good when the guitar solo enters. Would have wanted a sax solo to max out a bit more though. They also should have skipped the reggae part. Otherwise a very good song.
Over and out!
/ K

lördag 25 december 2010

Think twice youth

Det är dags att tänka om. Michael Bolton är perfekt!
http://www.youtube.com/watch?v=fCGMdf3qNIE&feature=related

It's time to think twice. Michael Bolton is perfect!

Fighting the world

Stort tack till SJ som fick mig hem i tid, dom sköter sig som vanligt. Vi vill också tacka jultomten som jobbar häcken av sig varje julafton och hinner leverera till varje pris. Fick ni  några roliga klappar av Honom, har ni varit true under det gångna året. HAIL SANTA. 
Alla som vill ha en gråmelerad julgym t-shirt (stl XL) i mellandagarna får en chans till: 
Vad sa ölsugne Kal till den nakne bartendern med fiol? (Ada låg hemma & sov så hon var inte med i den här)
Grod djur & flott synth hår!
/A & K

Many thanks to SJ who got me home on time, they behaved as usual. We would also like to thank Santa Claus who work his ass off every Christmas Eve and deliver at any cost. Did you get any funny gift from Him, have you been true in the past year. HAIL SANTA!

Anyone who wants a gray t-shirt (size XL) in the between days gets a new chance:
What said the beer craving Kal to the naked bartender with the violin? (Ada was home & was asleep so she was not included in this)
Amphibians & Fleet synth hair!
/ A & K



torsdag 23 december 2010

We go international on yo ass

Our posts will from now on also be written in english. Check at the bottom of the posts. Enjoy!
/C

onsdag 22 december 2010

Consider ourselves signed!

Goda nyheter för alla Horisontheads! Vi har skrivit på ett nytt skivkontrakt för ett anrikt skivbolag och efter ett misslyckat försök att lägga det på lådan (i sann Horisontanda utan frimärken) är det nu på väg med posten bland julkort och annan skit till engelska london. Nu gäller det bara att spela in en hitskiva så slipper vi jobba resten av våra liv och istället koncentrera oss på spriten.
Vi firar detta med med att visa ett magiskt ögonblick i två unga tjejers liv. När de upptäcker killar för första gången.
//axel

Good news for all of you Horisont Heads! We have signed a new recording contract for a well known label. After an unsuccessful attempt to put it on the mail box (in the true spirit of Horisont without stamps), it is now on its way in the mail together with Christmas cards and other shit to London. Now it's just up to us to record a hit record and we will not have worry about working for the rest of our lives and can just focus on the booze.We celebrate this by showing a magical moment in the lives of two young girls. When they notice guys for the first time.
Cheers
/Axel

En gammel favorit

Killen har the blues

tisdag 21 december 2010

Rätt svar till läsartävling

Och rätt svar är så klart: Kazakstan (kass sax stan)

Tyvärr ingen vinnare så vi behåller gymnastiktröjan tills vidare. Det blir fler tävlingar så känn inte att hoppet är ute.
/C

Raggskolan

Under en nyligen avverkad spelning på en hårdrockarkryssning mellan Stockholm och Åland blev vi ofrivilliga vittnen till den styggaste raggningstekniken i mannaminne. En halvtjock gubbe i ganska dåligt skick kommer gåendes mot en trappa. I hans färdväg står ett riktigt våp med sillisar och hela köret och samtalar med några vänner. Mannen vinglar till lite och ramlar in i henne när han ska passera och ursäktar sig:

Oj, oj ursäkta det var inte meningen

Kvinnan: Ingen fara, det trodde jag inte heller

Mannen tar ett par steg upp i trappan innan han vänder sig om och raspar ur sig:

Eller var det det?

Han fick inte ligga.
/C

Och

En gratis gymnastik t-shirt strl XL designad av Horisont ges till personen som knäcker den här:

I vilket land finns dom sämsta frisörerna?

måndag 20 december 2010

Kryddor och Debaser

Så har man spenderat en minnesvärd helg i Stockholm och Uppsala med Spiders och Bombus. Spelningen på Debaser kunde inte ha gått bättre, grym publik och dessutom spelade vi tidigt så resten av kvällen kunde vigas åt den ständigt påfyllda ölkylen. I Uppsala var det en mindre skara hängivna hårdrockare som fattat att det var på Olearys allting went down. Men lika skoj var det för det och man får lov o tacka för en skön efterfest dessutom.

Redan på den 8 timmar långa resan upp börjades det produceras skämt om kryddor. Och sicken outömlig källa till humor kryddor kan vara sen då... Några high lights:

Vilken krydda är bäst på el? .........Kanel (Axel)
Vilken krydda är mest förmögen på kollegieblock?.........paprikapulver (papprika pulver) (Möller)
Vilken krydda är mest programledarföda? ................Aromat (Hasse Aros mat) (Axel)
Vilken krydda frågar bina vad dom sa?........Wasabi (okänd)

Det hela spårade ut totalt på den ännu längre hemresan med klassiker som:

Mackan: Vilket djur vill man minst hänga med? .......................Domherren. Följdfråga: varför inte då? Mackan: Nej det är la inge bra o göra det.
I vilken stad lägger man sina pappor i påsar?...................Bagdad (Charlie)
Vilken makapär är proffs på att läsa tidningen?.....................GPS (Möller)
Vilken typ av sjuk människa kan bara titta på en bokstav?...................(CP-skadade) (Mange)

Consider yourself rocked!

Då vart det igång då

En lysande idé från Dr. Möller kläcktes så sent som i fredags. Och från idé till handling på bara 3 dagar är inte illa pinkat. Vi förklarar härmed Horisontbloggen öppnad.